Povratak na vrh
O nama

Zaštita privatnosti

 

Pravilnik o sigurnosti osobnih podataka

Poštovani kupci poduzeća Midax d.o.o., od 25. svibnja, 2018. na temelju Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (EU) 2016/679 dobivate više prava na zaštitu i privatnost svojih osobnih podataka. Svaka osobna informacija dostavljena, prikupljena na stranici midax.hr ili putem našeg prodajnog mjesta je kontrolirana od strane našeg poduzeća.
Midax d.o.o. je poduzeće koje strogo provodi pravnu regulativu u svim područjima poslovanja, a posebno onim koji se izravno odnose na interese i zadovoljstvo naših kupaca.

Koje osobne podatake prikupljamo:

Osnovne osobne podatke (npr. ime i prezime) i podatke za komunikaciju (npr. adresa, e-pošta, mobitel)

Osnove za obradu vaših osobnih podataka:

U skladu s važećim zakonodavstvom iz područja zaštite osobnih podataka vaše osobne podatke možemo obrađivati:
⦁ ako ste nam dali suglasnost za to (koju možete u bilo kojem trenutku opozvati)
⦁ ako je to potrebno kako bismo mogli sklopiti i/ili ispuniti ugovor s vama
⦁ ako je obrada nužna zbog zakonskih interesa ili treće strane
⦁ ako to zahtijeva zakon (na primjer, u vezi s podacima na izdanom računu).

Namjene za koje obrađujemo vaše osobne podatke:

Osobne podatke obrađujemo samo za određene, eksplicitne i legitimne namjene i nećemo ih obrađivati ni na koji način koji nije u skladu s tim namjenama. Takva namjena je, primjerice, odgovor na postavljen upit putem forme na našim web stranicama, izrada informativne ponude za proizode za koje ste iskazali interes, provođenje narudžbe, davanje podataka dostavnoj službi radi slanja naručenih proizvoda.

Koliko čuvamo vaše osobne podatke:

Osobne podatke čuvamo u skladu s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Spremamo ih onoliko dugo koliko je potrebno za namjene za koje se obrađuju ili za postupanje u skladu sa zakonom. Osobne podatke koje obrađujemo na temelju vaše osobne suglasnosti, pohranjujemo do izvršenja usluge ili do vašeg opoziva. Po isteku razdoblja čuvanja osobne podatke brišemo trajno.

Kako štitimo vaše osobne podatke:

Upotrebljavamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od ilegalnog ili neovlaštenog pristupa ili upotrebe, kao i od slučajnog gubitka ili gubitka dijela podataka.
Naši ugovorni suradnici koji se bave obradom podataka mogu obrađivati vaše osobne podatke samo uz pridržavanje navedenih tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera.

Naši sigurnosni postupci uključuju: sigurnost pristupa, sigurnosne kopije, praćenje, pregled i održavanje, upravljanje sigurnosnim incidentima itd.

Tko obrađuje osobne podatke:

Ovisno o namjenama za koje obrađujemo vaše osobne podatke, primatelje podataka možemo podijeliti u sljedeće kategorije:
a) Naše ovlašteno osoblje
b) Poslovni partneri – dostavna služba

Koje su vaše mogućnosti i prava u vezi s dostavljenim osobnim podacima?

Želimo biti što transparentniji pa vam stoga nudimo mogućnost odabira načina na koji želite da upotrebljavamo vaše osobne podatke.
⦁ Vi birate, kako želite da vam se obraćamo (npr: putem maila, putem telefona)
⦁ Vaši osobni podaci – uvijek nam se možete obratiti na kontakt za zaštitu podataka kako biste saznali koje vaše osobne podatke imamo u bazi
⦁ Vaše korekcije – ako u osobnim podacima nađete pogrešku ili ako vam se čini da podaci nisu potpuni ili točni, možete zatražiti ispravak ili dopunu
⦁ Vaša ograničenja – možete zatražiti ograničenu obradu osobnih podataka
⦁ Vaši prigovori – također se možete usprotiviti upotrebi vaših osobnih podataka
Suglasnost za obradu osobnih podataka možete opozvati u bilo kojem trenutku tako da se obratite našoj osobi za kontakt zaduženoj za pitanja o zaštiti podataka.

Kontakt službenika za zaštitu osobnih podataka:

047 / 811 – 085
midax@midax.hr

Kako mogu opozvati suglasnost?

Suglasnost se može otkazati pisanim zahtjevom koji možete zatražiti putem sljedeće e-mail adrese: midax@midax.hr